Zaterdag gaan de sp.a. en de scouts van de 5e en 12e Kempen Herentals 'actie' voeren voor degelijke scouts- en jeugdlokalen. De stichter van de scouts Baden Powell draait zich om in zijn graf.



De verkiezingskoorts begint opmerkelijke proporties aan te nemen. Ook in Herentals gaan de poppen stilaan aan het dansen.   De socialisten gebruiken de katholieke scouts om politiek garen te spinnen.

Ex-jeugdraadvoorzitter Olyslagers : "De scouts 5e en 12e Kempen kampen al jarenlang met een lokalenprobleem. Het huidige lokaal is oud en helemaal versleten. Er is niet genoeg ruimte voor alle leden. De scouts vroegen meermaals toestemming aan de eigenaar van de grond om hun lokaal te vernieuwen, maar kregen steeds een negatief antwoord.

Ook de stedelijke speelpleinwerking heeft geen eigen stek meer . De gemeente huurt elke zomervakantie lokalen van de school De Wijngaard. Als tussenoplossing is dat ok, maar er is geen zekerheid.

Als voormalig jeugdraadvoorzitter ken ik deze problematiek goed. Samen met de sp.a-jongeren & scouts 5e & 12e Kempen (?) bedachten we een oplossing...'

Negatieve reacties van ouders van scoutsleden
Heel wat ouders van scouts,  die vaak zelf padvinder zijn geweest,  reageren bijzonder boos en negatief op dit 'misbruik' van hun kinderen om politiek garen te willen spinnen.